Marc Roy (Bourgogne)
Toto malé rodinné vinařství v Gevrey Chambertin hospodaří na 4 hektarech vinic, které se podařilo v průběhu 4 generací rodině získat. Alexandrine Roy, velmi nadějná mladá enoložka, zpracovává hrozny výhradně z rodinných vinic – bílé Marsannay a červené Gevrey Chambertin. Péče o vinice je velice důkladná, splňuje a dokonce překračuje požadavky pro produkci bio hroznů. Fermentace probíhá výhradně s přírodními kvasnicemi, následné lisování je velmi jemné s cílem získat pouze perfektně vyzrálé, hebké třísloviny. Zeptala jsem se Alexandrine jak by sama popsala styl svých vín: „Myslím, že produkuji vína tradičního stylu. Nesnažím se dělat super moderní, velmi koncentrovaná a prostě módní vína. Dávám přednost vínům, která jsou výrazem našeho místa, našich hroznů a která vyjádří charakter každého ročníku – to je ta jedinečná možnost, kterou my v Burgundsku máme.“